BLACK FRIDAY-MI A BAJ VELE?

2019.11.29

Köszönet a képért: Pixabay
Köszönet a képért: Pixabay

A minap egy internetes oldalon felhívást találtam, hogy csatlakozzam azon csoporthoz, akik arra buzdítanak, hogy ne vásároljunk a Black Friday akcióban. Nem csatlakoztam, inkább elcsodálkoztam.

Kinek árt a Black Friday és kit akarunk megmenteni?

Valóban nagyon sok akció, szokás jön be külföldről kishazánkba és lesz nálunk is hamar népszerű, de mi ezzel a baj? Európa közepén élünk, a világ közepén, miért is akarunk elszigetelődni ezektől? Úgysem lehet!

Nézzük meg inkább azt, mi a jó nekünk a külföldről bejövő új szokásokban, akciókban, ünnepekben! Tekintsük ezt lehetőségnek! Ha nincs rá szükségünk, ha nem tudunk vele azonosulni, akkor ne vegyünk benne részt, ne használjuk, hiszen a választás lehetősége a miénk! A döntés szabadság, a szabadság felelősség!

Én tavaly 40%-kal olcsóbban vettem egy nagyon szép dzsekit a Black Friday akcióban. Biztosan nem vettem volna meg, ha nincs leértékelve, de azóta is lelkesen hordom és nagyon szeretem. Az idén könyveket vettem kedvezménnyel a Black Friday alatt, mert jóval olcsóbb volt. Mi a baj ezzel?

Sokan szorulnak rá arra, hogy figyeljék az akciókat, hol, mikor mi olcsóbb. Sokan akkor tudnak megvenni maguknak fontos dolgokat, vagy akár valami luxust, amikor az jóval olcsóbb. Mi a baj ezzel?

Kit akarunk megmenteni azzal, hogy bojkottáljuk a Black Friday-t? Talán saját magunkat akarjuk visszafogni? Miért zavar az bennünket, hogy esetleg mások őrült módon vásárolnak, megvesznek mindent, amire esetleg szükségük sincs? Miért zavar bennünket az, hogy az áruházak, kereskedők mekkora üzletet csinálnak ezzel? Miért foglalkozunk ennyit másokkal saját magunk helyett? Miért nem a lehetőségeket látjuk meg az újban, miért a veszélyeket?

Legyünk hálásak azért, hogy kinyílt a világ körülöttünk és újabb és újabb lehetőségek tárulnak elénk! Örüljünk annak, hogy választhatunk, dönthetünk, hogy mivel azonosulunk, mit vásárolunk, miben veszünk részt és miben nem. Vállaljuk döntésünk felelősségét! Élvezzük a szabadság ízét!

Te mit gondolsz erről?