GYÖKEREK

2019.08.16

Előfordult már veled, hogy hegyre felfelé menet gyökerekben, kövekben vetetted meg a lábad, hogy vissza ne csússz, hogy haladni tudj, hogy az előbbre jutáshoz, a célba éréshez támasztékul használd ezeket?


És eszedbe jutott-e, hogy az életben milyen gyakran használjuk támasztékul gyökereinket, köveinket?

De mik is ezek?

Gyökereink mindazok a tanulások, tanulságok, tapasztalatok, érzések, az a biztos tartás, amit otthonról, szüleinktől, családunktól hoztunk. Gyökereink adnak tartást, biztosítanak arról, hogy megálljunk a saját lábunkon. Amikor az életben nehézséggel találjuk magunkat szembe, ösztönösen visszanyúlunk gyökereinkhez és segítségül hívjuk őket. Mit is mondott hasonló helyzetben az anyukám? Hogyan oldotta meg ezt az apukám? Mit tanultam tőlük, ami megalapozta értékrendemet, kialakította hitemet, identitásomat, ami biztos tartást ad minden helyzetben? És ha elég erősek, milyen jó ezekre a biztos tartást adó gyökerekre kapaszkodva haladni felfelé!

És mik a köveink? Olyan saját tanulásunk, tapasztalatunk, tudásunk, önbizalmunk, önbecsülésünk, amelyeket felnőtté válásunk útján gyűjtünk össze. Olyan pozitív tulajdonságaink, erősségeink, sikereink, eredményeink, amelyek segítenek bennünket, amikor új helyzettel, nehézségekkel kell szembenéznünk.

A coaching egy olyan támogató beszélgetés, amely feltárja saját gyökereidet és köveidet és ezekre építve, ezekre lépve segít megtalálni a számodra leginkább megfelelő megoldást, utat.

Ha elakadtál és nem érzel támaszt a lábad alatt, én segítek megtalálni gyökereidet, felismerni mindazt a sok tapasztalatot, erősséget, eredményt, amit már elértél életedben, és ami segít a tovább haladásban, a probléma megoldásában, célod elérésében!