OTTHONOKBA ZÁRT CSALÁDOK,  avagy HOGYAN ÉLJÜK TÚL EGYMÁST KARANTÉN IDEJÉN?

2020.03.16

Köszönet a képért: Pixabay
Köszönet a képért: Pixabay

Ez most nem a téli, tavaszi vagy nyári szünet, amikor egy-két hétre otthon maradnak a szülők a gyerekekkel. Most nem szabad(na) játszótérre menni, bandázni, gyerekeket összeereszteni, plázázni vagy fürdőkbe, wellness-ezni menni, rokonokat, barátokat látogatni. Most otthon kell(ene) maradni, szinte bezárva a lakásba. Egyrészt azért, mert a szülők egy része otthonról dolgozhat, napközben dolgoznia kell, miközben 1-2-3 csemetéje körülötte nyüzsög. Hogyne nyüzsögne, ha bezárva érzi ő is magát, nem mozdulhat ki, nem bandázhat és még tanulnia is kell.

Tanulni több gyereknek egy vagy két laptop segítségével, egyszerre vagy külön-külön, délelőtt vagy délután, ki mikor segítsen a másiknak és hogyan maradjon csendben, ha a másik éppen tanul, apa vagy anya éppen dolgozik.
Ja, és hogyan lesz ebéd, amit eddig az iskolában, munkahelyen fogyasztott a család, most pedig a home office és a gyerekek tanulása mellett azt is meg kell(ene) oldani.

Soha nem voltak családok még ennyire összezárva, és előreláthatóan sok feszültséget fog ez generálni, amit komoly tervezéssel - szervezéssel minimalizálhatunk.

Ilyen még nem volt, új szokásokat kell szinte azonnal bevezetnünk!

Ebben kívánok segíteni bárkinek, aki erre vevő, aki elolvassa írásaimat vagy kapcsolatba lép velem.

Legközelebb arról fogok írni, hogyan lássuk ennek neki, hogyan fordítsuk a nehéz helyzetet fejlődésünkre.

A járványügyi intézkedések alatt kedvezményes áron vállalok konzultációt messengeren vagy skype-on. Fordulj hozzám bizalommal!