KÜLCSÍNY VAGY BELBECS?

2018.12.31

Köszönet a képért: Pixabay
Köszönet a képért: Pixabay

Készülődünk a szilveszter estére. Magam részéről sokáig nem szerettem a szilvesztert, mert ilyenkor kötelezőnek éreztem a bulizást, a jókedvet, mert ez elvárás volt: "szilveszter van, érezd jól magad".

Most egészen másképpen készülődöm. Van egy nagyon jó baráti társaság, akikkel minden elvárás nélkül lehetünk együtt. Nem elvárás a szép ruha, mindenki olyan kényelmesen öltözik, ahogyan jól érzi magát. Nem elvárás a különleges étel-ital - mindenki azt hoz, amit akar, "batyus" buli, összedobjuk. Nem számít, hogy a bor illik-e a kacsacombhoz, az előétel a leveshez, nem az ennivalókért gyűlünk össze. Nem kell éjfélig maradni és hajnalig bulizni, mindenki addig marad, ameddig jólesik.

Félreértés ne essék, a kulinális élvezetek hozzátartoznak az élet élvezetéhez, mi is szeretünk jókat enni-inni, de ez sokadrangú kérdés. A fontos, hogy együtt legyünk és együtt érezzük jól magunkat.

Ez a társaság az Életmorzsák-Lélekmorzsák Klub tagjaiból fejlődött baráti társasággá. Legfontosabb értékünk az elfogadás - feltétel nélkül. Bárki csatlakozhat a klubhoz, nem számít, hogy házas vagy egyedülálló, férfi vagy nő, keresztény, zsidó, más vallású vagy ateista, nem számít, hogy kormánypárti vagy ellenzéki beállítottságú, hogy homo-vagy heteroszexuális, diplomás vagy szakmunkás, anyagilag jól szituált vagy éppen anyagi gondokkal küzd. Nem kell ajánlás, nincs felvétel, aki csatlakozni akar, az jön, ha tetszik neki marad, ha nem teszik, megy. Nem kell elköteleződni, nem kell lojálisnak lenni. Semmit sem "kell"!

Kíváncsiak vagyunk egymásra, érdeklődünk és figyelünk egymásra, ha szükséges, segítjük egymást a mindennapokban is. Meghallgatjuk mindenki véleményét és tiszteletben tartjuk akkor is, ha az eltér a sajátunktól. Ettől leszünk gazdagabbak, fejlődünk, szélesedik látókörünk. Nyitva van az ajtónk, a szívünk, a lelkünk minden újra, új nézőpontokra, ismeretekre, élményekre és új tagokra. Ha valaki egyedül érzi magát, válságban van, társaságra, egy tartalmas beszélgetésre vágyik, csatlakozhat.

A Klub havonta egyszer gyűlik össze és mindig egy adott témáról beszélgetünk. De emellett rendszeresen szervezünk színházlátogatásokat, időnként kiállításokra megyünk, és túrázunk is.

És miután az egész évet együtt töltjük szeretetben és elfogadásban, így már szeretem a szilvesztert is, mert elvárások nélkül lehetünk együtt, mindenki addig, amíg jól érzi magát, amíg jólesik. Külön öröm számomra, hogy E. barátnőm is csatlakozik ma este hozzánk egy órára, aki egyébként beteg párjával tölti otthon ezt az estét.

Kívánok Minden olvasómnak olyan szilveszter estét, ahol kötöttségek nélkül jól érzi magát. És hasonlóan boldog új évet, amikor saját magát adhatja és nem az elvárásoknak akar megfelelni.