NE VEDD MAGADRA!

2019.02.24

Írásaimban gyakran coaching ügyfeleim által elmesélt élethelyzetek inspirálnak, és bár név nélkül írok, minden esetben engedélyt kérek ügyfeleimtől arra, hogy saját nézőpontomból megírjam történetüket. Köszönöm nekik a bizalmat!

Jártál már úgy, hogy valaki kibeszélt a hátad mögött akár név nélkül is, és Te magadra ismertél? Hogy megosztotta történeted mások előtt, és Te nagyon kellemetlenül érezted magad? Persze név nélkül vonatkozhat bárkire, ha valaki jól ismer, az biztosan rájön, hogy Rólad (is) van szó.

Mit tehetsz ebben az esetben?

Gondold végig, mennyire igaz Rád az, ami elmondásra/megosztásra került. És gondold végig azt is, hogy elképzelhető, hogy valóban nem Rólad mondták, csak Te ismertél magadra benne! És ha Rólad szól, akkor mi van? Ha igaz, akkor mások így ismernek. Ha nem igaz, akkor mások félreismertek.

Miért ennyire fontos, hogy mások mit gondolnak, mondanak rólunk?

Ha megfelelő önbizalommal rendelkezünk, akkor nem mások megítélése lesz fontos számunkra, hanem saját erősségeink, sikereink, eredményeink határozzák meg önbecsülésünket. Persze szükségünk van külső visszajelzésekre is, de nem mindegy, hogy kinek a visszajelzéseit fogadjuk el: olyan emberét, aki ítélkezik, kritizál, vagy olyanét, aki megerősít és fejlődésre késztet.

Ha kibeszélnek, ne vedd Magadra! Olyan emberekkel vedd körül Magad, akik megerősítenek abban, amiben jó vagy és fejlődésre inspirálnak!