Hogyan szeressük azt, aki nem szeret minket?

2018.12.28

Köszönet a képért: Pixabay
Köszönet a képért: Pixabay

De mi van azokkal a családokkal, ahol elhidegült a kapcsolat? Hogyan szeressük azt, aki nem szeret minket?

A szeretet választás kérdése. Dönthetek úgy, hogy szeretetből megteszek valamit azért az emberért is, aki nem szeret viszont.

Hogy mire jó ez?

A Karácsony hittől, meggyőződéstől függetlenül a szeretetről szól. Ilyenkor a családtagok, barátok felkeresik, meglátogatják egymást és talán egy kicsivel több figyelmet szentelnek egymásnak, mint a rohanó hétköznapokban.

Szerencsére az én családom egész évben összetartó, és ha nem is találkozunk nagyon gyakran, telefonon tartjuk a kapcsolatot. És a szeretet igazi: érdeklődünk egymás iránt, figyelünk egymásra, segítjük, támogatjuk egymást. Karácsonykor pedig az a legszebb pillanat, amikor mindannyian összejövünk (jelenleg 23-an vagyunk) és szeretetben töltünk el valamennyi időt.

Könnyű szeretni azt, aki szeret bennünket!


Nekem jó. Jó, mert adhatok. Jó, mert ez az agape, a felebaráti önzetlen szeretet. Érzésre jó, mert felül tudok emelkedni azon a fájdalmon, hogy ő nem fogad el engem..., jó, mert erőt ad, hogy tudok szeretetből cselekedni...

És talán neki is jó. Talán egyszer elindul benne is valami... ha nem felém, akkor valaki más felé, aki ugyanúgy nem szereti őt... de megteszi valakiért, megteszi saját magáért...

Talán elindul egy láncreakció...

Te hogyan mutatod ki szeretetedet?