TÉGED MI LELKESÍT?

2019.09.24

Köszönet a képért: Pixabay
Köszönet a képért: Pixabay

"...minden nap kezdődik valami, valami nagyszerű, valami gyönyörű." Nagy László

Egy régebbi blogomban leírtam, hogy 38 év alkalmazott lét után, amelyből az utolsó 22 évet egy nagy cégnél töltöttem, felmondtam. Elég volt, voltak helyzetek, amiket nem tudtam tovább tűrni, kiléptem. Közvetlen kollégáim azonban nagyon hiányoznak, így tartom velük a kapcsolatot, ezt köszönöm nekik!

38 év napi rutin, állandó pörgés, kötött időbeosztás után "rám tört" a nagy szabadság, sokan érdeklődnek is, hogyan töltöm napjaimat, mit csinálok.

Szabad vagyok és engem ez lelkesít. Nagyon jó volt letenni a napi rutint, a megfelelést, a pörgést. Nagyon jó, hogy most azt tehetem, ami lelkesít, amit szeretek, ami feltölt.

Ma volt az Életmorzsák klub - amit 5. éve vezetek - első őszi találkozója és az időbeosztásról beszélgettünk. Sok tapasztalat és nézőpont cserélt gazdát, és barátnőm megosztotta velünk saját elgondolását: nem az idejét, hanem az energiáját akarja beosztani, csak olyanra akarja fordítani, amiben a legjobb, abban akar kiteljesedni és nem akar energiát fordítani arra, amit nem szeret, ami nem tölti fel. A hétköznapi teendőket is beleértve.

Nagyon megragadott ez a gondolat, amit nem fogalmaztam még meg így, de valahol a mélyen azóta érzek, amióta felmondtam: azzal szeretnék foglalkozni, ami feltölt, ami lelkesít, ettől leszek boldog és ezzel tudom a legtöbbet adni másoknak, ügyfeleimnek, családomnak, barátaimnak.

Ma csupa ilyen lelkesítő dolog történt velem: meglátogattam volt kollégáimat és sikerült néhányukkal beszélgetnem. Jólesett, hogy örültek nekem, érdeklődtek felőlem és elmesélték, mi történt velük, hogyan vannak most éppen - mert ez engem nagyon érdekel! Ez a napi kapcsolat hiányzik a munkámból a legjobban! Köszönöm nekik a bizalmat, amit kaptam és amit most is kapok tőlük! Nagyon feltöltődtem! Ez volt az, amiért nagyon szerettem a munkámat, amit csináltam (nem a munka miatt mondtam fel).

Este az Életmorzsák Klub töltött fel, jól sikerült a játék, amivel mindig készülök (és 5 év után már nem is annyira könnyű mindig újat kitalálni). Talán ilyen sokan - 17-en - még sosem voltunk egyszerre a klubban, ez az érdeklődés is nagyon lelkesített. A témához nagyon sokan hozzászóltak és az időkeretet is túlléptük (ha már az időbeosztás volt a téma 😊), nem bírtuk abbahagyni a beszélgetést, alig akaródzott hazafelé indulni.

Nagyon lelkesítő, inspiráló napom volt! Tudatosan törekszem arra, hogy minél több olyan dolgot csináljak, amiben jó vagyok, amihez igazán értek, ami feltölt, inspirál, lelkesít, boldoggá tesz - ez számomra többek között az emberekkel való foglalkozás, segítés, támogatás, mások inspirálása, lelkesítése - tehát maga a coaching!

Téged mi lelkesít?